Honzíkův příběh

Ahoj, jmenuji se Honzík a rád bych se představil.

Přečíst

Další příběhy

Maminka mě nosila v bříšku do 34tt, pak nastal porod. Chtěl jsem jít na svět dřív. Naštěstí vše bylo bez problémů a po 14 dnech mě pustili domů.

RODIČŮM JSEM DĚLAL CHVÍLI RADOST
Do asi 4 měsíců jsem prospíval, ale pak se vše zvrtlo. Ležel jsem jenom na bříšku. Navštívili jsme mnoho doktorů, hlavně neurologii, kde nám oznámili, že mám DMO - Dětskou mozkovou obrnu. Doporučili nám cvičit Vojtovu metodu.
Posadil jsem se až v roce a půl a sám začal chodit až ve třech a půl letech. Po dalším dlouhém vyšetření, které jsem navštívil, mi dětský psychiatr určil diagnózu těžké mentální retardace s velmi těžkou hyperaktivitou. Na doporučení proběhla další návštěva neurologa, který nás poslal na genetiku.

Až v 5 letech jsem zjistil, že mám vzácnou vrozenou vadu - Angelmanův syndrom. Bohužel tato nemoc se nedá vyléčit, nenašli ještě léky.

TRÁPÍ MĚ EPILEPSIE
Pravidelně beru prášky a už jsem několikrát skončil v nemocnici na zastavení záchvatů.
Kolem čtvrtého roku jsem začal být velice aktivní, až to bylo nezdravé. Od malinka mám poruchu spánku. V noci jsem naspal třeba jen 3 hodiny a byl jsem fit. Máma už ze mě byla nešťastná.



Každodenní péče o mě je velmi náročná
Jsem stále na plenách a musí mě krmit mamka. Mé ruce to ještě nedovedou a nejraději bych to vždy rozpatlal po stole.
Navíc jsem neustále velice aktivní, neposedím a u ničeho dlouho nevydržím. Mám poruchu pozornosti, takže je to se mnou velice těžké. Jediné, co mi pomáhá ke zklidnění a odpočinku je pouštění si písniček z tabletu.

KOMUNIKACE
Miluji vodu, takže nemám problém v ní i spát. Navštěvuje nás raná péče. Učí mě, jak správně komunikovat. Komunikuji pomocí kartiček, kde mám vytištěné obrázky denních činností. Je toho spousty, co nás za ty roky naučili. Bohužel je to jenom do 7 let, tak budeme muset dále hledat něco jiného.

ŠKOLKA
Od 4 let navštěvuji mateřskou školu, která je přímo zaměřená na různá postižení. Školka je perfektní a moc rád do ní chodím. Teď už budu chodit poslední rok a pak nastoupím do 1. třídy.

MŮJ BRÁŠKA
Maminka má se mnou moc velkou trpělivost. Letos se mi ještě narodil bráška, tak má maminka dvojnásobnou péči. Musí na mě dávat velký pozor, abych Kubíčkovi neublížil, protože ani já sám nevím, co vše provádím za hlouposti. Budu s touto nemocí stálé bojovat a doufat, že se časem vymyslí nějaký lék.

Váš Honzík

Pokud Vás zajímají podrobnější články a tipy o tom, co jsme s Olím zažili, podívejte se do aktualit, do kategorie “Život s Olím”. Tady je pár ukázek.

VŠECHNY ČLÁNKY

    Kontaktní informace:




    Adresa:





      Informace o firmě:



      Sídlo firmy:



      Kontaktní osoba: